I en värld där det dagliga användandet av internet blir allt vanligare och där nätets sökmotorer spelar en allt viktigare roll i vårt surfande har det här med sökmotoroptimering blivit en smått livsviktig process. Detta eftersom nätsurfare söker sin information via sökmotorerna.

Därför är det ytterst viktigt att sökmotorerna kan hitta din sida och även generera dig en så hög placering som möjligt. Ingen är väl nöjd med att hamna i bakvattnet som nummer 514 när alla vet att det är topplaceringarna som banar väg för nya besökare till den egna hemsidan.

Det räcker alltså inte med att bara snickra ihop en hemsida som handlar om något intressant ämne i största allmänhet och sedan glatt hoppas på att per automatik hamna som nummer ett på Google. Man måste nämligen anpassa hemsidan och ta hänsyn till en rad faktorer för att sökmotorerna ska hitta den lätt och för att de ska ta med den i sina register och värdera sidan högt. Sökoptimering handlar om detta; att optimera en hemsida och anpassa den den på ett sådant sätt att den dels kommer med i sökmotorernas databaser samt att den kommer så högt upp i sökresultatet som bara är möjligt.

För att lyckas med detta så bör man ha viss kunskap om hur sökmotorerna fungerar samt ha klart för sig vilka sökbara fraser och nyckelord man vill använda sig av.

Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)