Att optimera hemsidan innebär att man med hjälp av olika metoder försöker avancera i sökmotorernas träfflistor. Ju högre placering i resultatlistorna, desto fler besökare och potentiella kunder kommer också att hitta till den aktuella sajten.

Att på ett grundläggande sätt optimera hemsidan är inte särskilt svårt, och det finns några generella råd angående vad du bör tänka på när du optimerar din hemsida.

Vid så kallad ”On page”-optimering arbetar du med optimering direkt på sajten, det kan exempelvis handla om att du fokuserar på ett visst nyckelord och ser till att använda det i html-taggar som anses särskilt betydelsefulla i SEO-syfte.

Vid ”Off page”-optimering ägnar du dig istället åt optimering ”utifrån” – vanligen består detta arbete av jakt på inlänkar.

Hur ska man då optimera hemsidan på bästa sätt? På frågan finns inget givet svar. Sökmotorers beräkningsalgoritmer vid rankningsproceduren är och förblir en hemlighet. Däremot kan du försöka följa de generella råd om SEO som finns, och som bygger på upplevda erfarenheter – och gissningar.

Ordlista | Sökmotoroptimering
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)