Landningssida, precis som det låter, är den sida en besökare först ”landar” på.

En landningssida nås helt enkelt genom att besökaren klickar på en bild- eller textlänk. Det kan exempel handla om en textlänk i träfflistan, en sponsrad länk eller annons. Den första sida besökaren hamnar på direkt efter klicket, utgör besökarens så kallade landningssida.

Landningssidan är mycket viktig när det gäller hur besökaren kommer att uppfatta webbplatsen i stort. Väljer besökaren att stanna kvar, eller vänder besökaren hastigt i dörren? Allt handlar om hur landningssidan motsvarar besökarens förväntningar.

Inte minst vid annonsering är landningssidan dessutom avgörande för besökarens beteende, eftersom det är landningssidan som ska hjälpa till att konvertera besökaren till kund. Med andra ord: ju bättre ingångssida, desto bättre effekt av en eventuell annonskampanj.

Särskilt vid annonsering är det viktigt att landningssidan verkligen relaterar till annonsens budskap. Många gånger är det bättre att länka till en särskilt anpassad landningssida, istället för till sajtens startsida.

Sökmotoroptimering | Ordlista
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)