Inlänkar, precis som det låter, är länkar in till din sajt. Inlänkar är mycket värdefulla ur SEO-synvinkel eftersom de bidrar till att din sajt rankas högre av sökmotorerna.

Särskilt värdefulla är inlänkar som har en ankartext som matchar det aktuella nyckelordet, det vill säga att den länkande texten innehåller det sökord som du önskar optimera mot.

I många fall väljer besökarna kanske självmant att länka till din sajt, just för att de gillar innehållet av en eller annan anledning. Sådan naturlig inlänkning är absolut att föredra, det bevisar bara att din sajt är populär – och det gillas även av sökmotorerna.

Många gånger kan du också själv arbeta aktivt för att skaffa länkar in till din sajt. Registrera dig i länkkataloger, byt länkar med andra, eller locka besökarna med ett medvetet så kallat ”länkbete” – med andra ord något som får dina besökare att vilja länka till din sajt.

Inlänkar bör komma kontinuerligt och i lagom dos. Om alltför många inlänkar upptäcks vid ett och samma tillfälle av en sökmotor, kommer den att bestraffa dig genom att låta din sajt falla i rankning.

Ordlista | Sökmotoroptimering
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)