Google är en av de mest välkända sökmotorerna på internet och faktiskt kan Googles webbplats ståta med att numera vara den överlägset mest besökta webbplatsen på webben.

Sökmotorn Google ägs av företaget Google Inc, ett företage som grundades den 7 september 1998 av amerikanen Larry Page och ryssen Sergey Brin.

Googles söktjänst ”Google Search” (på svenska ”Google Sök”) är den mest brukade söktjänsten i världen. De främsta konkurrenterna idag utgörs av Bing (tidigare ”Live Search” och ”MSN Sök”) och Yahoo.

Tjänster som Google erbjuder är exempelvis ”Google AdSense”, Gmail” och ”Google Analytics”. Sedan oktober 2006 ingår dessutom den berömda videokanalen YouTube i Googles ägo.

Programvara som Google tillhandahåller är till exempel ”Google Chrome”, ”Google Earth” och ”Google Toolbar”.

När Google indexerar sidor på webben rankas sidorna efter relevans till det aktuella sökordet eller den aktuella sökfrasen. Rankningen i den så kallade SERP:en, resultatlistan, grundar sig på en beräkning gjord via en av Google uppställd, unik algoritm.

Eftersom Google är den största och främsta sökmotorn på marknaden idag, blir det inom SEO det självklara målet att inta en topplacering just där.

Ordlista | Sökmotoroptimering
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)