Ett CMS, eller ”Content Management System”, utgör enkelt uttryckt ett webbverktyg som gör det mycket enklare att redigera innehållet på en hemsida.

Ett CMS underlättar hanteringen av webbplatsens innehåll, och du kan med hjälp av CMS-systemet göra eventuella förändringar från vilken dator som helst så länge den är ansluten till webben.

Istället för att sköta allting manuellt, fixar innehållshanteringssystemet, CMS:et, istället det mesta av jobbet vilket förenklar mycket av arbetet vid hemsideredigering.

Att arbeta med hjälp av ett CMS är därför både tidsbesparande och effektivt, och det blir lättare att genomföra uppdateringar av hemsidan. Tack vare CMS blir det enklare att hålla hemsidan strukturerad och dynamisk, och du får helt enkelt lite bättre koll. Förändringar kan även tidsinställas för att ske vid en given tidpunkt.

Ofta är det dessutom mycket enkelt att göra önskvärda förändringar i hemsidans layout med hjälp av CMS:et. Vanligen krävs heller inte mer än grundläggande datakunskaper. Exempel på så kallade CMS-system utgör Drupal, WordPress, och det open source-baserade CMS:et Joomla.

Sökmotoroptimering | Ordlista
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)