I Googles stora nätverk ingår en stor mängd olika webbplatser. Google AdSense är ett smidigt annonseringsverktyg som ser till att din annons visas på väldigt många olika webbplatser, vilka samtliga innehåller dina utvalda, viktiga nyckelord.

Google AdSense utgör med andra ord ett effektivt annonssystem för dig som vill exponera ditt företag på nätet och på sajter som har ett minst sagt relevant innehåll.

AdSense-annonser kan förekomma både i sökmotorns träfflista (strax ovanför eller vid sidan av de organiska sökresultaten) och på företagssidor/privata sidor.

Som AdSense-annonsör vet du att din annons kommer att visas på relevanta sidor och för potentiella intressenter och blivande kunder, medan du som istället publicerar en AdSense-annons får chans att ta del av eventuella annonsintäkter.

För båda parter innebär AdSense den stora fördelen att annonsen effektivt kommer att matcha sajtens innehåll och nyckelord. Relevanta AdSense-annonser kommer med andra ord att dyka upp precis vid det tillfälle som besökarna efterfrågar en viss vara eller tjänst.

Sökmotoroptimering | Ordlista
Läs mer om Sökmotoroptimering här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)