Iprospect har i en stor undersökning om människors internetvanor gjort att en rad intressanta upptäckter gjorts gällande människors sökbeteende på Internet. Från hemsidan:

”• 90% av svenska internetanvändare använder sökmotorer minst en gång i veckan som en del av sitt media- och internet beteende för att hitta information, varor och tjänster. 99% av samtliga tillfrågade har någon gång använt en sökmotor.

• Drygt 75% av respondenterna anser att sökmotorer har blivit en ännu mer central del av deras internetbeteende under det senaste året.

• Google är den dominerande aktören och används av nästan 90% av samtliga tillfrågade. Dock visar resultatet att 60% av respondenterna använder fler sökmotorer än bara en för att hitta det man letar efter och tjänster som tex Eniro uppvisar en relativt hög användningsfrekvens.

• Resor, Film & Musik samt hemelektronik är de mest eftersökta branscherna. Till exempel så visar undersökningen att nästan 70% av alla som är i marknaden för att köpa hemelektronik eller en resa påbörjar sin köpprocess via en sökning i en sökmotor.”

Läs hela artikeln och ladda ner en PDF med grafer från underökningen här

Artiklar om sökmotorer och SEO här!

Anders Gärme
Senaste inläggen av Anders Gärme (se alla)